Hlavní obsah

Dům v Ostravě se otřásl explozí plynu, jeho obyvatel je vážně popálen

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Rodinný dům v Ostravě-Muglinově se v pátek odpoledne otřásl explozí. Vybuchl v něm plynový kotel. Pětapadesátiletý muž utrpěl velmi vážné popáleniny na 25 procentech těla. Záchranáři jej převezli na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Rodinný dům v Ostravě-Muglinově se v pátek odpoledne otřásl explozí. Vybuchl v něm plynový kotel.

Článek

„Muž utrpěl těžké popáleniny 2. a 3. stupně na obličeji, hrudníku, břiše i horních končetinách. Při příjezdu záchranářů byl při vědomí a komunikoval. Po zajištění jeho stavu byl převezen do ostravské fakultní nemocnice,“ informoval Právo mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Na místo v pátek před půl čtvrtou vyjížděli kromě záchranářů také hasiči a policie. Naštěstí v domě po výbuchu plynového kotle nezačalo hořet.

„Z tísňového volání ale vyplývalo, že zde hoří. Proto na místo vyjely dvě hasičské jednotky: jedna z Fifejd a také dobrovolní hasiči z Radvanic. Na místě sice neobjevili oheň, avšak jednu zraněnou osobu, které poskytli předlékařskou první pomoc,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

Dodal, že hasiči také zajistili dům proti případnému vzniku požáru tím, že odpojili plyn a elektrické energie. „Na místo byla povolána pohotovostní služba firmy dodávající plyn a také statik, aby posoudil stav objektu po výbuchu,“ upřesnil Holub.

Na místě zasahují také policisté, kteří zjišťují příčinu výbuchu kotle. Vzniklá škoda zatím není vyčíslena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám