Hlavní obsah

Mladík si špatně oškrábal zamrzlé okno, srazil chodkyni na přechodu

Právo, miv
Hodonín

Osmnáctiletému mladíkovi v Kyjově na Hodonínsku se ve čtvrtek ráno vymstilo špatně oškrábané čelní sklo auta. Na přechodu pro chodce přehlédl chodkyni a srazil ji. Žena skončila s těžkým zraněním v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Řidič s namrzlými okny srazil chodce.

Článek

Před sedmou hodinou ranní se na třídě Komenského v Kyjově stala dopravní nehoda, při které osmnáctiletý řidič fordu na přechodu pro chodce srazil třiaosmdesátiletou ženu.

„Policisté při šetření nehody zjistili, že mladý řidič jel s nedostatečně odstraněnou námrazou na čelním skle. Boční výhled si zajišťoval otevřenými okny,“ popsal stav vozu při nehodě mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Řidič s namrzlými okny srazil chodce.

Výsledkem jízdy se špatným výhledem bylo přehlédnutí seniorky na přechodu. Její těžké zranění si vyžádá několikatýdenní léčení. „Nezodpovědný řidič zřejmě podcenil rozhled ze svého zamrzlého vozidla a způsobil si tak zcela zbytečně trestní stíhání,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič s namrzlými okny srazil chodce.

Zákon zakazuje jízdu s nedostatečným výhledem z vozu. Mladík to podcenil, a proto ho teď čeká obvinění z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Pár ušetřených minut jej může v krajním případě přivést za mříže až na čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám