Hlavní obsah

Amnestovaný muž se připletl do rvačky

Praha
Aktualizováno

V herně na pražském Smíchově došlo ve čtvrtek dopoledne ke rvačce, do níž měl být podle informací Novinek zapleten i muž čerstvě propuštěný po prezidentské amnestii. Podle svědků z místa incidentu se v baru poprali dva bratři, událost na policii nahlásil další účastník konfliktu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Místní oddělení policie

Článek

Podle informací z místa incidentu se v herně v ulici Nádražní poprali dva muži, svědkové reportérovi Novinek uvedli, že šlo o dva bratry, z nichž jeden byl právě propuštěn po prezidentské amnestii. Druhý z mužů vypověděl, že konflikt inicioval sám a že jeho amnestovaný bratr je v záležitosti nevinně. Podle informací Novinek propuštěný muž po příjezdu hlídky na místě nebyl a policie po něm pátrala.

Podle pražské policejní mluvčí Jany Rösslerové ale incident oznámil jiný účastník potyčky a amnestovaný do ní nezasáhl, policisté k němu přistupovali jako ke svědkovi. Rösslerová nepotvrdila původní informaci, že policisté po muži pátrali.

Údajného iniciátora rvačky policisté zadrželi. Devětadvacetiletý muž byl pod vlivem alkoholu.

Amnestie prezidenta Václava Klause se týká zhruba sedmi a půl tisíce vězňů, kteří byli odsouzeni pro méně závažné trestné činy. Krok hlavy státu vnímá mnoho lidí jako kontroverzní.

Největší kritiku si vysloužila první široká amnestie prezidenta Václava Havla, vyhlášená ještě za federace v roce 1990. Tehdy se dostalo na svobodu 23 tisíc odsouzených, což byly dvě třetiny z tehdejšího celkového počtu vězňů v Československu. Někteří z nich neměli kam jít, stali se z nich bezdomovci, další se záhy vrátili k páchání trestné činnosti. Havlovo humanistické gesto si tak v očích veřejnosti nezískalo přílišnou popularitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám