Hlavní obsah

Ozbrojený muž s rozpláclým nosem přepadl směnárnu v Českých Budějovicích

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Směnárnu přímo v centru Českých Budějovic přepadl v neděli kolem poledne ozbrojený muž. Z místa si odnesl zatím nespecifikovanou částku. Při loupeži nebyl nikdo zraněn. Po pachateli intenzivně pátrají jihočeští kriminalisté a žádají veřejnost o pomoc.

Foto: Policie ČR

Muž v levém dolním rohu je pravděpodobně pachatelem ozbrojené loupeže.

Článek

“V neděli kolem půl dvanácté dopoledne přepadl česky hovořící muž směnárnu v domě „U Jelena“ na rohu náměstí Přemysla Otakara II. Pachatel po přepadení směnárny odešel neznámo kam,” sdělil policejní mluvčí Jiří Matzner s tím, že obsluhu muž ohrožoval střelnou zbraní. Přesnou částku, kterou muž odcizil, policisté zatím neznají.

Kriminalisté pátrají po zhruba 175 centimetrů vysokém muži ve věku 25 až 30 let. Pachatel má hnědé zarudlé oči a široký rozpláclý nos. “Oblečen byl do černé zimní bundy a modrých riflí. Na hlavě měl černou látkovou zimní čepici, na rukou černé kožené rukavice,” doplnil Matzner.

Policisté nyní pracují se záznamem kamery, který získali. Kromě publikovaného záběru však zatím nedisponují jinými snímky. Jakékoliv svědectví k případu či k totožnosti muže na fotografii mohou lidé policistům hlásit na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám