Hlavní obsah

Plameny zničily historickou sýpku na Hodonínsku, škoda je deset miliónů

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Škodu předběžně odhadnutou na 10 miliónů korun způsobil v noci na pondělí požár sýpky v Čejči na Hodonínsku. Hasiči jej likvidovali téměř devět hodin. Z historické sýpky zůstaly jen obvodové zdi. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár hasiči likvidovali devět hodin

Článek

„Plameny šlehající ze spodní části čtyřpatrové budovy u silnice, která je hlavním tahem na Hodonín, zpozorovala ve 23:42 okolo projíždějící řidička auta. Na místo vyjelo deset jednotek hasičů,“ uvedl k požáru mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Plameny zasáhly celý objekt. Kromě hašení hořící sýpky se hasiči snažili uchránit také sousední budovu základní školy. Po zřícení prohořelých stropů a střešní konstrukce sýpky se požár podařilo ve 3.05 dostat pod kontrolu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár hasiči likvidovali devět hodin

Ke střežení požářiště zůstala na místě dalších 48 hodin místní dobrovolná jednotka. K posouzení stability objektu, ze kterého zůstaly jen obvodové zdi, byl přivolán statik. Zhruba 200 let starou budovu požár zničil, uvnitř shořelo také uložené osivo, zrní, krmný šrot. Oheň sežehl i zemědělské stroje a elektrické vedení.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Požár zcela zničil velkou historickou sýpku

Plameny částečně poničily i dvě zásahová vozidla hasičů, nikdo zraněn. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Požár zcela zničil velkou historickou sýpku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám