Hlavní obsah

Čtyři psi na Liberecku napadli dítě a trojici dospělých

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Dvanáctiletého chlapce a tři dospělé napadli v neděli odpoledne psi, se kterými byl jejich majitel na procházce na okraji Liberce. Čtveřice byla záchrannou službou převezena do nemocnice, kde je lékaři vyšetřili. Utrpěli pouze lehká zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitel byl se svými čtyřmi německými ovčáky na procházce, když psi, mezi kterými byla dvě půlroční štěňata, napadli čtyřčlennou rodinu.

„Posádky vyjely do ulice Donská krátce před 17. hodinou, kde psi napadli 12leté dítě a tři dospělé. Všichni měli pouze lehké tržné rány a záchranáři je převezli do nemocnice na vyšetření a případné očkování,“ informoval Novinky ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík.

Místo napadení lidí psy v ulici Donské u Vratislavic nad Nisou

Psi přiběhli k rodině z louky, chlapec se po jednom z nich ze strachu ohnal a pes ho pokousal. To vyprovokovalo i ostatní psy a ti kousli otce do lýtka a dceru do zadní části těla. Tržnou ránu způsobili také matce. Věk trojice poškozených policie neupřesnila.

„Poškození podali na majitele psů trestní oznámení, celá věc se ale pravděpodobně bude řešit jako přestupek. Záleží ještě na lékařské zprávě,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ivana Baláková a dodala, že ve městě platí vyhláška, která majitelům nařizuje mít psy na vodítku s náhubkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám