Hlavní obsah

Desetiletá lyžařka před pádem letěla šest metrů vzduchem, skončila v bezvědomí

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Záchranáři s horskou službou v neděli v Krkonoších zasahovali u 10leté lyžařky, která se těžce zranila při pádu na sjezdovce. Dívce poskytli první pomoc záchranáři, kteří tam zrovna ošetřovali jinou zraněnou lyžařku.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Krkonošská horská služba v akci. Ilustrační foto

Článek

Krátce před 15. hodinou dívka sjížděla svah ve skiareálu Herlíkovice, když ji svědci viděli letět bezmála šest metrů vzduchem a poté dopadnout na tvrdý povrch sjezdovky. Dívka zůstala po pádu v bezvědomí.

První pomoc poskytli dívence přítomní záchranáři, kteří zrovna zasahovali u 43leté lyžařky, která si po pádu poranila záda.

„Po stabilizaci stavu byla předána desetiletá dívka do péče Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje. Dívka byla transportována již při vědomí s podezřením na vnitřní poranění hlavy,“ uvedl mluvčí záchranky Tomáš Ježek.

Zraněná dívka byla převezena na dětské traumacentrum v Hradci Králové.

„Sotva záchranáři odvezli zraněnou dívku, museli opět vyrazit na stejné místo. Na svahu se totiž zranila další lyžařka. Po pádu utrpěla poranění v oblasti ramene a hrudníku. Stabilizovaná pacientka byla převezena k dalším vyšetřením na chirurgickém oddělení nemocnice ve Vrchlabí,“ uzavřel mluvčí záchranky.

Reklama

Výběr článků

Načítám