Hlavní obsah

Poctivý důchodce vrátil nalezenou peněženku. Bylo v ní 1000 eur

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Jeden téměř až pohádkový příklad slušnosti se stal v neděli v Brně. Senior tam odevzdal strážníkům nalezenou peněženku. Nebyly v ní přitom žádné doklady, ale zato částka, která několikanásobně převyšuje důchod nálezce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V přepočtu více než 24 tisíc korun zachránil v neděli dopoledne své sousedce osmasedmdesátiletý muž ze Žabovřesk. Ve sklepě bytového domu na náměstí Svornosti našel peněženku s téměř tisícem eur a bez dokladů.

„Přivolal proto hlídku městské policie, která nejprve ověřila, zda ztrátu někdo nahlásil. Protože se tak nestalo, zjistili strážníci pravděpodobnou majitelku, slovensky hovořící ženu, která ráno údajně zmateně pobíhala po domě, a pak odjela pryč,“ sdělil k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníkovi se podařilo s dotyčnou navázat kontakt a pozvat ji na služebnu. "Protože sedmatřicetiletá žena dokonale odpověděla na všechny dotazy strážníků, které se týkaly místa a okolností ztráty, které mohl znát pouze majitel, předali jí strážníci peněženku i s celým obsahem,“ dodal mluvčí strážníků.

Žena přitom nebyla náhodnou návštěvnicí domu. Nálezce i další sousedé ji znají, protože tam přechodně bydlí. Návrat ztracené částky ji zcela ohromil a téměř jí vehnal slzy do očí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám