Hlavní obsah

Exsenátor Novák odsouzený za korupci do vězení zatím nenastoupí

Právo, cis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý senátor za ODS a někdejší starosta Chomutova Alexandr Novák zatím do vězení nenastoupí, přestože se měl ke čtyřletému výkonu trestu dostavit už v prvním prosincovém týdnu. Komise odboru zdravotnické služby Vězeňské služby ČR totiž doporučila chomutovskému soudu, aby vyhověl jeho žádosti o odklad trestu. Rozhodnutí však zatím nepadlo, své stanovisko poslala Vězeňská služba teprve v pátek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Alexandr Novák

Článek

„Odbor zdravotnické služby Vězeňské služby ČR doporučil odklad nástupu trestu o půl roku pro stabilizaci zdravotního stavu. Stanovisko vypracovala nezávislá lékařská komise Vězeňské služby,“ uvedl Robert Blanda z oddělení vnějších vztahů s tím, že rozhodovat bude až soud.

Nováka poslal odvolací krajský soud na čtyři roky do vězení za dvaačtyřicetimiliónový úplatek, který dostal ještě za svého působení ve funkci starosty Chomutova za zprostředkování prodeje akcií Severočeské plynárenské a Severočeské energetiky německé společnosti VNG.

Novák původně dostal podmíněný trest a pětimiliónovou pokutu. Proti trestu se spolu se státním zástupcem odvolal. Odvolací soud ho poslal na čtyři roky za mříže a nařídil mu zaplatit pokutu ve stejné výši.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám