Hlavní obsah

Lupiči si pro ježíška zašli do Penny Marketu v Petřvaldu, sebrali statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policisté pátrají po maskovaných lupičích, kteří v neděli přepadli prodejnu Penny Market v Petřvaldu na Karvinsku. Zaměstnance ohrožovali střelnou zbraní a odnesli si několik set tisíc korun. Policie prozatím netuší, kolik bylo pachatelů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lupiči do obchodu vnikli den před Štědrým dnem po 20:00. Po loupeži, při níž nikdo neutrpěl zranění, utekli neznámo kam. Případ začali vyšetřovat policisté v Karviné, vzhledem k jeho závažnosti jej pak převzali krajští kriminalisté. Podle policejní mluvčí Soni Štětínské analyzují zjištěné informace, v této chvíli ale nemají jednoznačně potvrzen například počet pachatelů.

S žádostí o pomoc při pátrání se policie obrací na veřejnost. Kriminalisté by uvítali jakékoli informace o lidech, kteří se kolem 20. hodiny pohybovali v blízkosti či přímo u prodejny Penny Market v Závodní ulici v Petřvaldu.

"Lze předpokládat, že pachatelé odjeli z místa vozidlem. Občané si tak mohli všimnout automobilu zaparkovaného i na komunikaci (či jiném místě) v zalesněné části za marketem," uvedla Štětínská.

Jakékoli informace mohou svědci zatelefonovat na bezplatnou linku 158 nebo sdělit na kterékoliv policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám