Hlavní obsah

Ve Statenicích se popálili dva lidé při požáru vánočního stromku

Statenice (u Prahy)

Ve Statenicích u Prahy se na Štědrý den popálili dva lidé při požáru vánočního stromku. Ošetřili je záchranáři. Plameny napáchaly škodu 400 000 korun. Příčinou byla nedbalost, oheň se rozšířil od zapálené prskavky, sdělila mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Foto: Profimedia.cz

Požár vánočního stromku způsobila zapálená prskavka.

Článek

Požár v obývacím pokoji se podařilo lidem zlikvidovat ještě před příjezdem jednotek. Hasiči oheň už pouze dohasili, překontrolovali poškozené obložení a vyvětrali zakouřené prostory.

Jinak měli hasiči podle Kostkové poměrně klidnou štědrovečerní službu. Zaznamenali 23 výjezdů, zatímco průměrně jich mívají kolem čtyř desítek. Nejvíce výjezdů bylo na Mladoboleslavsku a Mělnicku. Většinou šlo o technickou pomoc nebo likvidaci následků dopravních nehod.

U požárů hasiči zasahovali jen ve třech případech. Odpoledne likvidovali požár ve vinotéce v uzamčeném domě, kde kvůli špatně uhašené svíčce hořel adventní věnec a plastový stůl, na němž byl položen. Hasiči museli do domu vniknout násilím. Požár včas zlikvidovali, takže vznikla jen tisícikorunová škoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám