Hlavní obsah

Řidička vjela na přejezd i přes zapnutou signalizaci, smetl ji vlak

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Hazard se krutě vymstil řidičce, která v neděli krátce před polednem vjela v Prostějově na železniční přejezd v době, kdy bylo v provozu výstražné signalizační zařízení. Osobní vlak, který tam právě projížděl, do vozidla narazil. Žena utrpěla vážná zranění, cestující z vlaku vyvázli bez úhony.

Foto: Drážní inspekce

Ilustrační foto

Článek

„Při střetu utrpěla řidička vážné zranění a byla převezena do nemocnice v Prostějově. V danou chvíli ve vlaku cestovalo 20 lidí, nikdo z vlaku zraněn nebyl,“ řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Policisté nehodu stále vyšetřují, zjišťují také totožnost zraněné ženy.

Vlak v Olomouci přejel mrtvého muže

Od soboty olomoučtí policisté vyšetřují také smrt muže, který ležel v kolejišti u přejezdu v Holické ulici v Olomouci.

„V 7:40 nám oznámil strojvedoucí vlaku, že na trati spatřil v kolejišti ležet muže. Přes veškerou snahu se mu nepodařilo vlak včas zastavit a vyhnout se tak střetu. Železniční úsek po dobu šetření byl na několik hodin uzavřen,“ řekl Právu v neděli krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Policisté zjistili, že se jedná o 55letého muže z Olomouce.

„Přivolaný lékař uvedl dobu úmrtí v době mezi šestou a sedmou hodinou. Případ je stále v šetření, ve věci byla nařízena soudní pitva,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám