Hlavní obsah

Při trhání jmelí spadl ze stromu, záchranu mu přivolal jeho pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice (Zlínsko)

Hasiči v sobotu v lese u Otrokovic na Zlínsku pátrali po muži, který při trhání jmelí spadl ze stromu. Hasičům při hledání zraněného muže pomohl i jeho pes, který je v hustém lesním porostu navigoval štěkotem. Záchranáři prochladlého muže převezli do nemocnice.

Foto: Ilya Naymushin, Reuters

ilustrační foto

Článek

Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje řekl, že hasiče o pomoc požádala partnerka zraněného muže. Když operátorka tísňové linky zavolala na jeho mobilní telefon, tak se od muže dozvěděla, že spadl ze stromu a zranil si hlavu.

Do lesa u Otrokovic ihned vyrazili hasiči z několika místních sborů, kteří vytvořili rojnici a hledali zraněného muže, který ležel na zemi v mrazivém počasí. "Současně byla přes operační středisko hasičů vyžádána zpřesňující lokalizace mobilního telefonu u operátora. Muž navigoval záchranáře prostřednictvím operačního střediska hasičů a pomocí zesilujícího se zvuku sirény puštěné z jednoho ze zásahových vozidel," uvedl Rušar.

Po necelé hodině se hasičům v lese podařilo přiblížit k místu, kde zraněný muž ležel. "Na místo je posledních několik desítek metrů vedl štěkot psa, který byl uvázán u stromu poblíž majitele. Zraněný muž byl při vědomí, které však již občas ztrácel. Byl zaklíněn v kmenech stromů," řekl Rušar.

Hasiči zraněného muže opatrně vyprostili a první pomoc mu na místě pádu poskytl lékař. Hasiči poté museli prosekat cestu lesem, aby mohl být muž přenesen na nosítkách k sanitce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám