Hlavní obsah

Dělník skládal dřevo z kamiónu, při tom zasypal řidiče

– Hradec Králové
Právo, Ludmila Žlábková

Vážný pracovní úraz se stal v pátek dopoledne v areálu dřevozpracující firmy v Hradci Králové. Čtyřiapadesátiletého řidiče kamiónu tu při skládání nákladu zasypalo a těžce zranilo převážené dřevo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Krátce před půl devátou přivezl řidič kamión s návěsem plně naloženým dřevem, respektive fošnami různé délky. Zaměstnanec firmy začal s vysokozdvižným vozíkem tento náklad skládat. Při tom vidlemi zavadil o vrch nákladu, který se sesypal na řidiče stojícího v blízkosti,“ popsala událost mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová.

„Muž utrpěl poranění ohrožující život. V bezvědomí a na přístroji pro umělou plicní ventilaci byl ve velmi vážném stavu převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ popsal zranění mluvčí krajské záchranky Tomáš Ježek.

Dechová zkouška sedmatřicetiletého zaměstnance, který manipuloval s vozíkem, následně prokázala přítomnost alkoholu. „Nadýchal 0,11 promile alkoholu. Potvrdil, že předchozí den od šesti hodin požíval alkohol,“ doplnila Pešavová s tím, že událost policie dále šetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám