Hlavní obsah

Na Zlínsku se upálil psychicky nemocný muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Na náměstí Komenského v Tlumačově na Zlínsku se v noci na pátek polil benzínem a zapálil muž. Přes pomoc záchranářů vážným zraněním podlehl, řekl Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Podle policejní mluvčí Jany Macalíkové byl padesátiletý muž psychicky nemocný a o sebevraždu se již dříve pokusil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nyní prověřujeme, zda ho k tomu někdo nenavedl. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje," poznamenala Macalíková.

Tento způsob dobrovolného odchodu ze světa lidé volí zřídkakdy. Letos se však v Česku podobné případy již staly. Na schodech budovy litoměřického soudu se v říjnu zapálil sedmapadesátiletý muž, později v nemocnici zemřel. Zoufalým činem podle policie řešil své rodinné problémy.

V září se pokusil upálit také devětapadesátiletý muž z Mostu, a to na náměstí v Roudnici nad Labem. I on skončil ve vinohradské nemocnici. Případy upálení řeší čas od času také policisté ve Zlínském kraji.

Například na podzim roku 2010 se v Kašavě na Zlínsku zřejmě upálil sedmapadesátiletý muž. Policisté po něm v sobotu pátrali několik hodin, ohořelé tělo našli v blízkém lese. Ukončit svůj život upálením se tehdy zřejmě rozhodl i muž v Choryni na Vsetínsku. Na zahradě domu se polil hořlavinou a zapálil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám