Hlavní obsah

Pár přepadl devadesátiletou ženu, za peníze splatil dluh a koupil psa

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Na nápad, jak přilepšit rodinnému rozpočtu, přišel Slovák na poště v Praze 2, když uslyšel 90letou seniorku, jak si domlouvá výběr peněz na další týden. Muž se svou těhotnou družkou pak na seniorku čekali před poštou a poté ji sledovali až domů, kde ji přepadli. Odnesli si 200 tisíc korun, za které splatili dluh a nakoupili věci do domácnosti.

Dvojice přepadla devadesátiletou seniorkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Přepadení se stalo již 9. října, policie o něm informovala ve čtvrtek. Devadesátiletá žena si původně přišla vybrat peníze v pátek, pokladní ji ale odbyla s tím, že výběr 200 tisíc korun musí nahlásit předem. Důchodkyně se tedy domluvila na výběru na další týden v úterý.

Žena ovšem netušila, že její hovor s pokladní vyslechl 25letý muž, který se domluvil se svou 38letou družkou, že seniorku přepadnou. V den výběru na ni před poštou čekali několik hodin. Měli připravené také auto, kdyby seniorku chtěl někdo odvézt autem.

Foto: Policie ČR

Muž si koupil auto, aby mohl pracovat

„Po příchodu ženy na poštu ji pachatelka sledovala od pultu, kde předstírala, že si něco vypisuje. Poté ji sledovala domů. Její druh ji doprovázel po celou cestu v autě, protože nevěděli, kde seniorka bydlí a museli být připravení také na to, že pojede MHD,“ řekl pražský vyšetřovatel Petr Svátek.

Jakmile důchodkyně vešla do vchodu, žena jí strhla tašku s penězi a přitom ji srazila k zemi takovou silou, že seniorka utrpěla v pravém rameni tříštivou zlomeninu. Následky zranění jsou trvalé.

Foto: Policie ČR

Pachatelé přepadení seniorky

„Na stopu pachatelů jsme se dostali během několika dnů. Následně jsme provedli domovní prohlídku a zadrželi oba pachatele. Žena se k činu přiznala, muž zapíral,“ konstatoval vyšetřovatel.

Foto: Policie ČR

Zakoupená postel pro děti

Dvojice si za odcizené peníze nakoupila vybavení do bytu, jídlo a psa. Muž si také pořídil dodávku. V sociálním bytě žilo kromě zmíněné dvojice také šest dětí, dalšího potomka pár očekával.

Jako důvod přepadení uvedli, že dlužili za nájem asi 60 tisíc a báli se vystěhování. Muže soud poslal do vazby, žena je vyšetřovaná na svobodě. Ve vězení mohou v případě odsouzení strávit až deset let.

Foto: Policie ČR

Byt pachatelů

Reklama

Výběr článků

Načítám