Hlavní obsah

Recidivista vystrkoval na pacienty zadek, poté se zabarikádoval v čekárně

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Zdrogovaný recidivista ohrožoval v pondělí po poledni zdravotníky i pacienty na oddělení RTG v českobudějovické poliklinice jih. Chlapík se domáhal bez jakýchkoliv dokladů vyšetření, vulgárně urážel pacienty i personál, vystrkoval na ně obnažené pozadí. Nakonec se zabarikádoval v čekárně a strážníky vyzval na souboj.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Neomaleně požadoval od přítomných i finanční hotovost, a proto proti němu musela zasáhnout hlídka našich strážníků, kterou zavolali na pomoc zdravotníci,“ řekl Právu mluvčí městské policie Václav Sup.

„Po příjezdu strážníci zjistili, že jde o zvláště nebezpečného recidivistu, který byl již v minulosti odsouzen k několikaletému trestu za to, že v podobné situaci napadl dva policisty v jedné z nemocnic, kde se rovněž choval agresivně. Tehdy jednoho z mužů zákona srazil k zemi a druhému sebral služební zbraň, z níž následně šestkrát vystřelil,“ popsal zkušenosti policie a násilníkem Sup.

Vyzval strážníky na souboj

Strážníci vyzvali muže k opuštění budovy. Ten nereagoval, naopak začal být ještě více agresivní. Protože se hlídka obávala, že by mohlo dojít i ke zranění pacientů, rozhodla se čekárnu plnou lidí vyklidit. Poté se znovu snažila recidivistu, který byl viditelně pod vlivem návykových látek, slovně zklidnit, ale bez úspěchu.

Jelikož nepomohly ani další výzvy, aby svého jednání zanechal a opustil prostory čekárny, pohrozili mu městští policisté donucovacími prostředky, ale bez viditelného výsledku.

„Recidivista se zabarikádoval v rohu čekárny a vyzval je, ať si to s ním jdou rozdat. Po vydatném odporu byl přemožen a strážníci mu nasadili služební pouta. Protože při zákroku utrpěl lehká zranění, byl převezen k ošetření na traumatologii českobudějovické nemocnice, kam ho v sanitním voze doprovázeli i policisté,“ konstatoval Sup.

Lékař následně rozhodl o jeho převozu na psychiatrické oddělení a po pozitivním testu na zakázané látky skončil agresor na záchytce.

Reklama

Výběr článků

Načítám