Hlavní obsah

Srážka kamiónu s osobním vozem zablokovala silnici u Dolan

Právo, Vladislav Prouza

Srážka polského kamiónu s malým osobním vozem Hyundai Getz zablokovala od nedělního rána u obce Dolany na Náchodsku hlavní tah z Hradce Králové k hraničnímu přechodu v Náchodě.

Nehoda kamiónu u DolanVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Řidič kamiónu skončil po vrtulníkovém transportu v královéhradecké Fakultní nemocnici. Třiadvacetiletého řidiče hyundaie převezla sanita do náchodské nemocnice.

Foto: Vladislav Prouza , Právo

Nehoda se odehrála v devět hodin ráno mezi obcemi Dolany a Svinišťany na zcela rovném mokrém úseku silnice. Roli nehrál led ani sníh. Obě vozidla jedoucí směrem od Náchoda skončila v příkopech na protějších stranách vozovky.

Kamión předkem směrem k Jaroměři, hyundai obrácený o 180 stupňů směrem k Náchodu, odkud společně s kamiónem přijížděl. „Příčina nehody není zatím známá. Nebudeme spekulovat,“ uvedla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Podle informací Novinek jel v kritickou chvíli hyundai před kamiónem naloženým ocelovými komponenty. Policie odklonila veškerou dopravou v obou směrech po místních komunikacích.

Uzavírka pravděpodobně potrvá do nedělního odpoledne. Kamion musí z příkopu vyprostit těžká technika. Mezinárodní silnici nyní v obou směrech lemují nepřehledné kolony kamionů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám