Hlavní obsah

Desítky policistů se psy hledaly na Jičínsku zbloudilého opilce

Tři desítky policistů zaměstnal v noci na sobotu opilý muž u Staré Paky na Jičínsku. Šestapadesátiletý muž z Prahy ztratil cestou z restaurace orientaci a nenašel cestu k chalupě, kde trávil víkend s několika přáteli. Po pětihodinovém pátrání jej policisté nalezli mokrého a prochladlého, informovala krajská mluvčí Ivana Ježková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Muž přijel se svými čtyřmi přibližně stejně starými kamarády na Jičínsko strávit víkend na chalupě. "V pátek odpoledne začali všichni v místní hospůdce hojně popíjet alkohol," uvedla mluvčí.

Jeden z mužů se v restauraci zdržel déle a po návratu zjistil, že přátelé nejsou kompletní a chybějícího muže začal hledat. "Po telefonu od něj zjistil, že zbloudilec absolutně netuší, kde je a jediná informace, kterou byl schopen sdělit, byla, že kolem sebe vidí stromy a v dálce světlo," popsala mluvčí strohé informace, které muž následně předal policii v obavách o život svého známého.

Policisté nasadili do pátrání i psy, neboť pohřešovaný muž při svém bloudění záhy ztratil i telefon, díky čemuž policisté přišli o jediné vodítko o jeho poloze.

Podle Ježkové měl ztracený muž štěstí. "Alkohol v kombinaci s chladným počasím mívá velmi často za následek silné podchlazení, které může vést až k fatálním následkům," uvedla s tím, že alkohol není dobrým navigátorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám