Hlavní obsah

Chebský kriminalista měl za peníze přimhouřit oči nad drogovými kšefty

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

V policejní cele je od středy kriminalista z Chebu. Zatkli ho detektivové z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pro podezření, že se nechal uplácet za to, že přimhouří oči nad drogovými kšefty na tržnici Dragoun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Proti policistovi jsme zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin přijetí úplatku a přečinu zneužití pravomoci úřední osoby,“ potvrdila Právu mluvčí GIBS Radka Sandorová. Podle ní se dotyčný dopouštěl nezákonného jednání ve službě.

„Při kontrolní činnosti na tržnici kriminalista za finanční obnos v řádu několika tisíc korun úmyslně neřešil na místě zjištěné skutečnosti týkající se drogové problematiky,“ upřesnila Sandorová.

V současné době je policista umístěn v cele předběžného zadržení.

„Za uvedené trestné činy hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let,“ doplnila Sandorová s tím, že s ohledem na počáteční stádium vyšetřování nemůže k případu sdělit další podrobnosti. V letošním roce se jedná již o druhý případ, kdy je za obdobnou trestnou činnost trestně stíhán policista z Chebu.

Reklama

Výběr článků

Načítám