Hlavní obsah

Promrzlého bezdomovce odvezli strážníci na záchytku, tam zemřel

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Odmítání pomoci se nevyplatilo bezdomovci v Karviné. Osudnou se mu stala dosud nejmrazivější noc letošní zimy, kdy teplota vzduchu klesala až pod mínus 10 stupňů. Poté, co ho strážníci našli na zahrádce restaurace a převezli jej na záchytku, zkolaboval a zemřel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Silně podnapilého bezdomovce našel na venkovní zahrádce jedné z tamních restaurací kolemjdoucí. „Kolem druhé hodiny ráno vyjela na místo městská policie. Nám poměrně známý bezdomovec byl při vědomí, komunikoval ale velmi špatně, protože byl silně opilý a nebyl schopen chůze, byl promrzlý,“ popsala mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová.

Hlídka muže zabalila do přikrývek a odvezla na záchytku, kde ovšem zkolaboval a tamní personál musel na pomoc zavolat záchrannou službu. „Už mu ale nešlo pomoci. Byl to jeden z bezdomovců, který vytrvale odmítal jakoukoli pomoc, ubytovnu, šatstvo a nikdy nebyl střízlivý,“ uvedla mluvčí.

„Za poslední rok se nám povedlo dostat z ulice odhadem na 80 lidí. Přesto většina bezdomovců kvůli své závislosti na alkoholu a neochotě přizpůsobit se jakýmkoli pravidlům vytrvale pomoc odmítá. Mezi takové patřil i zemřelý muž,“ doplnila Swiderová.

V minulých dnech v souvislosti s počasím zemřeli v Moravskoslezském kraji už tři lidé. Jeden v Ostravě, jeden na Frýdecko-Místecku a jeden na Novojičínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám