Hlavní obsah

Halu bývalých mrazíren zachvátil požár, zásah komplikovala zmrzlá vozovka

Právo, Novinky, Ondřej Kořínek, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V areálu bývalé Fruty Mochov u Prahy zasahuje několik desítek hasičů. Hořet začalo v jedné z hal, kde dělníci rozebírali nefunkční zařízení. Podle přítomných policistů to vypadá na jejich nedbalost při práci. Místní rozhlas varoval obyvatele před kouřem.

Halu bývalých mrazíren zachvátil požárVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

V hale hořela střecha a obložení, kolem půl dvanácté se část střechy zřítila. Hasiči na místě vyhlásili III. stupeň poplachu. Zásah také komplikuje zmrzlá vozovka, a proto na místo byli přivoláni také silničáři, aby vozovku posypali.

"Na místě posádka ošetřila jednoho muže, který se nadýchal kouře. Záchranáři ho poté převezli do brandýské nemocnice," informovala mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Foto: Jiří Forman, Novinky

„Hala je prázdná, bez vybavení, uvnitř haly nikdo není, na místo byla povolána chemická laboratoř, která nenaměřila žádné zvýšené hodnoty škodlivin v ovzduší,“ uvedla mluvčí hasičů Lenka Kostková a dodala, že hasiči na místě zřídili čerpací stanoviště.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

U Prahy hoří hala bývalých mrazíren:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám