Hlavní obsah

Nebezpečný lupič, který přepadl poštu, stále uniká. Policie hledá bílou felicii

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští policisté téměř tři měsíce marně pátrají po mladém lupiči, který je nebezpečný a ozbrojený. V září přepadl poštu v Praze - Hrdlořezích a odjel bílou felicií. Do pátrání byl tehdy nasazen i policejní vrtulník, bohužel neúspěšně.

Lupič se ve dveřích potkal s klientemVideo: Policie ČR

 
Článek

„Neznámý maskovaný muž měl přistoupit k poštovní přepážce a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval vydání finanční hotovosti. Poštovní úřednice z obavy o svůj život lupiči vydala několik desítek tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Kriminalisté po prozkoumání kamerových záznamů zveřejnili podrobnější popis vozidla a také lupiče. Na záznamech lze také vidět, že lupiče od loupeže neodradil ani zákazník pošty, se kterým se střetl ve dveřích.

Foto: Policie ČR

Pečlivě zamaskovaný lupič s lékařskými rukavicemi

Čelní maska má výrazné žebrování černé barvy, jako je tomu u vozidel vyrobených od roku 1998. Vozidlo je vybavené střešním oknem, plechovými disky kol a pod pravým světlometem je poškozená karoserie. V pravé části dveří zavazadlového prostoru je nalepený nápis s nezjištěným textem. Čitelná není ani registrační značka vozu.

Foto: Policie ČR

Lupič ujíždějící v bílé felicií

„Lupič byl ve věku 20 - 30 let, vysoký asi 170 centimetrů. Je hubené postavy a obličej měl zakrytý barevným šátkem nebo šálou. Kriminalisté upozorňují, aby veřejnost podezřelého nezadržovala, lupič může být ozbrojený a nebezpečný. Jakékoliv informace vedoucí k jeho dopadení přijmou operátoři tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR,“ doplnila mluvčí policistů.

Foto: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám