Hlavní obsah

Policie při stavbě Trojského mostu nezjistila trestný čin

Právo, har
Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie odložila prověřování okolností stavby pražského Trojského mostu. Nezjistila, že by byl spáchán trestný čin. Právu to řekl mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Ibehej. Kriminalisté případ šetřili pro podezření z podvodu a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Foto: Lucie Fialová , Právo

Trojský most spojí holešovický a trojský břeh.

Článek

„Věcí jsme se velice intenzivně zabývali asi rok a půl. Koncem listopadu 2012 jsme věc odložili, neboť ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedl Ibehej.

„Státní zástupkyně rozhodnutí o odložení akceptovala, takže je to již v právní moci,“ řekla Právu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Budovaný Trojský most, navazující na tunelový komplex Blanka, měl původně stát asi půl miliardy korun. Nakonec má vyjít na zhruba 1,2 miliardy. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) zvýšení ceny v dubnu odůvodnil chybou v projektu.

Most bude spojovat Troju s Holešovicemi. Má mít dvě tramvajové koleje, dvakrát dva jízdní pruhy pro auta, cyklostezky a chodníky. Široký má být 34 metrů, celková délka činí 250 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám