Hlavní obsah

Objížďku za D8 zatarasil kamión, došla mu nafta a chtěl se otočit

– Teplice

Situace na silnicích na severozápadě Čech se po dni hustého sněžení opět zhoršila. Silnici I/8, která slouží jako objízdná trasa za nedostavěnou D8, zatarasil u Žalan na Teplicku vzpříčený kamión, jezdí se jen kyvadlově jedním ze tří pruhů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle silničářů za to ale sníh a led tentokrát nemohou. Řidiči došla nafta a snažil se v kopci otočit a sjet z něj dolů, řekl dispečer správy silnic.

Jiné problémy už jsou spojené s počasím, policie varuje například před ledovkou na silnici z Mostu do Lovosic.

Čeká se na odtah

Kamión zablokoval silnici v místě, kde je sevřená do vybetonované úžlabiny. Nejdřív se zdálo, že to souvisí s přívalem sněhu, protože úsek je v prudkém kopci, kde je stoupací pruh. Podle silničářů je ale silnice sjízdná a prosolená. "Co zatím víme, tak problém je spíš v tom, že mu došla nafta a snažil se to vyřešit tím, že se otočí a sjede to. No a místo toho tam uvázl napříč, zabírá dva a půl pruhu," řekl dispečer silničářů. Situaci bude zřejmě muset vyřešit odtahová služba, policie počítá s tím, že bude provoz řídit až do 22:40.

Problémy hlásí policie i ze silnice z Mostu do Lovosic, kde je podle ní ledovka a týká se celkem 13 obcí a 28 kilometrů trasy. Silničáři tvrdí, že problém už řeší a hlavní tahy se snaží udržovat prosolené. Na silnicích nižších tříd je ovšem nutné počítat s uježděným sněhem, který může k ránu ledovatět. "Všechno v kraji je zatím sjízdné, byť místy se zvýšenou opatrností, protože to může klouzat," dodal dispečer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám