Hlavní obsah

Výhrůžky, bití a okrádání od svých sousedů museli bratři trpět pět let

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Dvěma bratrům v Jiřetíně pod Jedlovou na Děčínsku měl manželský pár, sedmatřicetiletý Marian Bužík a jeho o 15 let starší manželka Natálie Bužíková, mezi lety 2005 až 2010 brát peníze, trýznit je a vydírat. Celkem si měli přijít na více než 900 tisíc korun. V pondělí z vydírání a loupeže obžalovaný manželský pár stanul před Krajským soudem v Ústí nad Labem.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Marian a Natálie Bužíkovi před Krajským soudem v Ústí nad Labem

Článek

Dva starší bratři, z nichž jeden je invalidní, bydleli ve stejném domě jako oba manželé. První peníze měl pár vzít mužům už v roce 2005, od roku 2006 se pak měl teror rozjet v plné míře.

Nejméně třikrát v průběhu každého měsíce si měli manželé pěstmi, údery, kopáním a výhrůžkami vynucovat poslušnost. Nutili je k různým úsluhám nejen ve svém bytě, ale i v bytě mužů, od kterých získali klíče. Bratrům oznámili, že je v případě, pokud něco oznámí, budou bít tak dlouho, dokud je nezabijí.

Podle státního zástupce také Bužík chodil kontrolovat na poštu výběr invalidního důchodu pro jednoho z bratrů, ten pak museli kromě částky na nájem bytu celý odevzdávat. Finanční částka se podle obžaloby vyšplhala za období pěti let na nejméně 789 535 korun. Jeden z bratrů byl pod pohrůžkou bití donucen vzít si úvěry, jejichž výše se vyšplhala na dalších téměř 130 tisíc korun. Peníze následně Natálie a Marian Bužíkovi užívali pro vlastní potřeby.

Obžalovaní jakékoliv bití a braní peněz popírají. S bratry se prý navštěvovali, protože byli sousedé. Soud bude pokračovat výslechem řady svědků. Manželům hrozí až 12 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám