Hlavní obsah

Požár zachvátil ve Slušovicích objekt bývalé dřevovýroby, škoda milión korun

Právo, Miloslav Hradil

Požár střechy jednopatrového objektu skladu bývalé dřevovýroby zaměstnal v neděli hasiče ve Slušovicích na Zlínsku. Škodu majitel stavby, která je v areálu někdejšího agrokombinátu, vyčíslil na milión korun. K ohni ve stejném objektu vyjížděli hasiči již v pátek.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Požár byl ohlášen krátce po osmé hodině ranní. Na místo postupně vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a Otrokovic a dobrovolní ze Slušovic, Vizovic, Zádveřic a Hrobic,“ řekl Právu v neděli mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Oheň podle něj zachvátil střechu objektu o rozměrech zhruba 20 krát 20 metrů. Zlikvidovat se jej hasičům podařilo krátce před polednem. „Byl to náročný zásah, při němž bylo třeba rozebírat střešní konstrukci,“ uvedl mluvčí.

Majitel objektu podle něj vyčíslil škodu, která vznikla, na jeden milión korun. Ke zranění osob nedošlo. „Ve stejném objektu hořelo už v pátek odpoledne, kdy tu hasiči vyjížděli k požáru kotelny. V tomto případě byla škoda vyčíslena 50 tisíc korun,“ dodal Netopil. Příčiny vzniku požárů jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám