Hlavní obsah

Pátrání po ztracených dívkách skončilo tragicky, našli je mrtvé ve stohu

Právo, Vladimír Vácha
Aktualizováno

Tragicky skončilo v pátek večer policejní pátrání po dvou mladistvých dívkách z Českobudějovicka. O pomoc se v podvečer na policii obrátili rodiče, když se děvčata nevrátila domů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Okamžitě se rozběhla pátrací akce. Těsně před půl desátou byly obě dívky nalezeny ve stohu nedaleko Ledenic, vzhledem k tomu, že nejevily známky života, byla okamžitě zavolána zdravotnická záchranná služba,“ informoval Právo krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle informací České televize se dívky ve slámě zřejmě udusily.

„Na místo jsme vyslali posádky záchranářů z Trhových Svinů a Českých Budějovic. Po jejich příjezdu byli už na místě i hasiči, pokoušeli se poskytnout dívkám první pomoc. Bohužel při příjezdu zdravotníků byly obě mladistvé již bez známek života. Lékař konstatoval, že jejich smrt nastala před příjezdem všech zasahujících složek,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková, s tím, že soudní lékař, který se na místo dostavil, vyloučil smrt cizím zaviněním.

„Přesnou příčinu smrti obou děvčat určí až soudní pitva. S ohledem na stáří obou děvčat a přání rodiny nebude policie k tragické události zveřejňovat žádné další informace,“ zdůraznil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám