Hlavní obsah

Muži měli dluhy, a tak kradli mobily z balíků zásilkové služby

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Zdánlivě neprůstřelnou fintu, jak přijít k penězům a zaplatit své dluhy, našli dva muži z Novojičínska, kteří pracovali u jedné z přepravních firem. Díky mezeře v bezpečnostním systému začali krást balíkové zásilky. Časem se ale na jejich jednání přišlo, nyní oběma mužům hrozí až dva roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V těchto dnech si oba zaměstnanci ve věku 23 a 41 let vyslechli od policie obvinění z krádeží. Nekalého jednání se dopouštěli po dobu několika měsíců.

„V převážné míře šlo o zásilky s mobilními telefony. Některé si ponechali, ale většinu odprodávali náhodným zájemcům. Svým jednání způsobili škodu za téměř sto tisíc korun,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Oba muži podle něj nalezli skulinu v bezpečnostním systému při překládce zásilek. „Této možnosti využili a podle svých slov kradli, aby měli na zaplacení svých dluhů,“ dodal mluvčí s tím, že muži se u výslechů doznali i ke krádežím, o kterých firma ještě nevěděla.

„Tyto zásilky ještě musíme dohledat. Zda také přijdou o své zaměstnání, je věcí samotné firmy. Jedno je ale jisté - vzniklou škodu budou muset uhradit,“ doplnil Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám