Hlavní obsah

Mladíci se zdrogovali a s auty vyrazili do silničního provozu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Mikulášskou noc si podle svých svérázných představ užili mladící z Hodonínska. Vzali si drogu - pervitin, kterému se běžně říká perník, sedli za volant a vyrazili do silničního provozu, kde mohlo dojít k nejhoršímu. Jejich pekelnou jízdu jim naštěstí zavčas překazili „bílí andělé“ - tedy hodonínští dopraváci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve voze Škoda Forman je hlídka zastavila hodinu před půlnocí ze středy na čtvrtek. Auto řídil 29letý řidič z Dubňan. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Tak dobře už ale nedopadl orientační test na drogy. Ten byl pozitivní na amfetamin. Řidič se na výzvu odmítl podrobit lékařskému vyšetření s odběrem krve a moči.

Řidičský průkaz hříšníka však zůstal v rukou policistů a další jízda mu byla zakázána.

O čtyři hodiny později bylo na stejné ulici zastaveno vozidlo značky Fiat, které řídil 21letý mladík z Ratíškovic. I tento měl pozitivní test na amfetamin. Řidič přiznal požití návykové látky, ale výzvu k lékařskému vyšetření s odběrem krve a moči bez udání důvodu odmítl.

„Mladík přišel na místě o řidičák a o možnost pokračovat dál v jízdě,“ uvedla k případům policistka Radka Polášková.

Mladíkům v přestupkovém řízení hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz řízení na 1 až 2 roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám