Hlavní obsah

Mladík zavraždil otce své expřítelkyně, stráví deset let za mřížemi

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Na deset roků do věznice s ostrahou poslal ve středu senát královéhradeckého soudu 23letého Lukáše Levinského za vraždu 60letého otce jeho bývalé přítelkyně Terezy Doležalové. Té uložil soud tříletou podmínku na zkušební dobu pěti let za těžké ublížení na zdraví. Rozsudek není pravomocný. Státní zástupkyně i obžalovaní si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Foto: René Chvalina, Právo

Lukáše Levinského poslal hradecký soud na deset let za mříže.

Článek

Třicetiletá žena podle spisu měla letos v březnu napadnout svého šedesátiletého otce a navíc navádět svého bývalého přítele, aby ho zabil. Podle slov obžalované její otec několik let terorizoval její rodinu. Doležalová svou spoluúčast na vraždě u soudu popřela a obviněný mladík uvedl, že jejímu otci nechtěl ublížit. Oba obžalovaní před soudem vypověděli, že smrt poškozeného neplánovali.

Tragédie začala tím, že do bytu matky obžalované v Pardubicích se dobýval její bývalý silně opilý manžel. Ten byl v té době již dávno bez domova a s ženou dlouhá léta nežil. Volat policii podle Doležalové už nemělo cenu. „Policisté mi řekli, že k jeho případu už nepojedou, protože se jim už pozvracel a pomočil v autě a dluží za záchytku,“ řekla obžalovaná.

Nabádala mě, abych ho napadl. Nabídla mi na to i boxer.
Odsouzený

Proto se žena rozhodla jít své matce na pomoc sama. Její otec v té době bušil na dveře u její matky a ona se mu v tom snažila zabránit, a když na ni údajně zaútočil a začal jí vyhrožovat zabitím, tak se po něm ohnala pěstí s boxerem.

Odvezli ho do lesa

Obžalovaná žena zavolala svému expříteli, aby jejího otce odvezl. Naložil ho tedy do auta a s dcerou opilého muže odjeli do lesa u Rosic nad Labem. Tady Levinský vytáhl muže z auta a opakovaně ho kopl, napadený muž na následky zranění zemřel.

Obžalovaný mladík u soudu tvrdil, že ho k tomu navedla dcera zemřelého. „Nabádala mě, abych ho napadl. Nabídla mi na to i boxer. Když jsem do jejího otce několikrát kopnul a on zůstal ležet na zemi, chtěla, abych ho přejel autem. To jsem odmítnul,“ stál si za svou verzí obžalovaný mladík.

Obžalovaný u soudu tvrdil, že opilému muži nechtěl ublížit a ve tmě ho chtěl kopnout jen do nohou. Soudní lékaři však mluví o mnohem brutálnějším útoku vedeném přímo na hlavu. Muž, který na zranění podlehl, měl mnohočetné zlomeniny obličeje s krvácením do mozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám