Hlavní obsah

Mladík ve Zlíně se přišel podívat na betlém, nelenil, přelezl plot a sebral peníze

Novinky, Ondřej Kořínek
Zlín

Magistrát města Zlín jako každý rok nechal na náměstí Míru postavit betlém, aby příchozí naladil na vánoční atmosféru. V neděli ale naladil také dva muže na možnost rychlého přivýdělku, ti překonali plot a vzali peníze určené dětem na sladkosti.

Mladík kradl z betléma, zachytily ho kamery strážníků Video: MP Zlín

 
Článek

Krátce po instalaci betlému na náměstí dostali za úkol strážníci městské policie hlídat prostor betlému pomocí kamerového systému. A to se také brzy vyplatilo.

Po 18. hodině se k betlému přišel podívat 57letý muž, kterého ale místo umělecké práce zaujaly mince, které byly určeny na sladkosti pro děti. S uloupenými 18 korunami ale nedošel daleko a byl strážníky zadržen. Za jejich dozoru pak vrátil peníze zpět.

„Peníze tam bohužel nevydržely dlouho. Po 22. hodině se k betlému vydal poberta. Tentokrát se jednalo o 23letého muže z Brna, který se z betléma pokusil odcizit již o něco málo větší finanční částku, tentokrát ve výši 34 korun,“ konstatovala mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Tomuto mladíkovi strážníci peníze odebrali a předali magistrátu města, který také s oběma muži zahájí přestupkové řízení, ve kterém jim hrozí pokuta až 15 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám