Hlavní obsah

Mladá řidička převrátila auto do příkopu, její matka zemřela

– Olomouc
Právo, ČTK, Miloslav Hradil

Tragicky skončila v úterý před 21. hodinou dopravní nehoda na silnici mezi obcemi Nová Hradečná a Troubelice na Olomoucku. Devatenáctiletá řidička nezvládla řízení, auto se převrátilo do příkopu a ve vozidle utrpěla smrtelná zranění její matka, která seděla na místě spolujezdce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Řidička vozidla značky Renault Scenic, která jela ve směru do Nové Hradečné, zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a na výjezdu z pravotočivé zatáčky dostala smyk. Vozidlo vyjelo do protisměru, kde se převrátilo na pravý bok do příkopu. Při nehodě utrpěla třiačtyřicetiletá spolujezdkyně zranění, kterým na místě podlehla,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Matka, která seděla vedle řidičky, na nehodu doplatila těžkým zraněním, jimž na místě podlehla. Devatenáctiletá dívka i další člen rodiny, který s nimi cestoval v autě, vyvázli bez zranění.

Dechová zkouška na alkohol byla negativní. „Dívka je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a hrozí jí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí. Příčiny a okolnosti dopravní nehody budou ještě předmětem dalšího policejního vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám