Hlavní obsah

Lupiči měli arzenál masek, v plnovousech a parukách si přišli na statisíce

Blansko

Kriminalisté dopadli v uplynulých dnech na Blanensku dva muže ze Slovenska podezřelé ze šesti loupeží v bankách a hernách v ČR. Podle spisu takto od dubna získali 600 tisíc korun. Oba muži jsou ve vazbě. Dvojice podle policie při přepadeních používala důmyslné přestrojení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Za jejich kamufláž by se nemusel stydět žádný herec. Střídali paruky, obličejové masky, čepice, sluneční brýle a nalepovali si falešné vousy," uvedla mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová

Vyšetřování ukázalo, že si s sebou v autě vozili v teplém počasí "těžko vysvětlitelné" množství pletených rukavic a zimních čepic. Mužům je 41 a 35 let. Zabydleli se na Blanensku, z něhož vyjížděli na loupeživé výpravy.

V Praze v jedné z bank získali pod hrozbou použití střelné zbraně přes 300 tisíc korun. V Brně později zcela pohořeli. Omylem totiž přepadli na sídlišti Lesná bezhotovostní pobočku jedné z bank. Sice v ní vyděsili pokladní, z provozovny si ale neměli co odnést.

Kromě střelby hrozili při přepadeních útokem teleskopickým obuškem. V Kuřimi na Brněnsku vyloupili hernu, kde číšníka po vyplacení 20 tisíc korun spoutali pouty a v provozovně zamkli.

Vyšetřování podle Vedrové komplikovaly časté převleky pachatelů. Nakonec pomohlo vyhodnocení záběrů z bezpečnostních kamer, výslechy svědků a detailní srovnání zajištěných stop na místech činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám