Hlavní obsah

Psychicky nemocný muž chtěl zapálit policisty, pak na ně vytáhl sekáček

– České Budějovice
Právo, ib

Horké odpoledne zažili v sobotu českobudějovičtí strážníci a policisté. Rozběsněný psychicky nemocný muž se je snažil napřed zapálit a poté zabít sekáčkem na maso.

Foto: Profimedia.cz

Muž napřed po policistech házel zápalné lahve, pak na ně vyběhl se sekáčkem.

Článek

Vše začalo v jednu odpoledne, kdy jednačtyřicetiletý obyvatel jednoho z panelákových bytů hodil z okna na projíždějící hlídku strážníků zápalnou lahev s tekutinou, která se při dopadu na zem vzňala. „Na výzvy strážníků a posléze i policistů, aby svého jednání nechal, nedbal,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Holická. Naopak, v jedné ruce držel další láhev s tekutinou, v druhé zapalovač, a všem v okolí sprostě nadával.

Po apelech, aby vyšel z bytu a předložil doklady, se napřed doma zabarikádoval, pak ale nečekaně otevřel okno nad vchodem do domu a na dole stojící policisty začal lít benzín z pětilitrového kanystru. „Křičel, že je všechny zapálí,“ podotkla mluvčí.

Policisté stačili uskočit, což muže rozzuřilo ještě víc. „Během chvilky vyběhl z domu se sekáčkem napřaženým proti policistům a začal křičet, že je zabije,“ popsala dění Holická.

Jeden z policistů mu však sekáček vytrhl z ruky a za chvíli už byl agresor v poutech. „Zdravotníci jej odvezli na oddělení psychiatrie, kde je hospitalizován,“ doplnila Holická. Kriminalisté zatím událost šetří jako násilí proti úřední osobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám