Hlavní obsah

Důchodkyně ubodala svého muže, který ji léta ponižoval a urážel

– Vsetín
Právo, Aleš Fuksa

Rodinná tragédie se stala ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Svého o tři roky staršího manžela zde v úterý ubodala třiasedmdesátiletá žena, která už zřejmě nedokázala snášet manželovy urážky a ponižování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nešťastná žena měla dosud čistý trestný rejstřík, nyní jí však hrozí až osmnáctileté vězení. Tragický zlom v jejím životě nastal v úterý dopoledne.

„Z naprosté banality se vyklubala hádka. Manžel prý řekl, že nejlepší bude, když svou ženu zabije, a hodil po ní židlí. Jeho paní se však nedala a bodla ho do břicha osmnácticentimetrovým nožem, kterým právě krájela maso. Muž ji ještě uhodil do hlavy tak, že spadla, ale když přišel blíž, paní znovu bodala,“ popsala útok krajská policejní mluvčí Jana Macalíková. Muž měl nakonec v těle sedmnáct bodných ran.

Hned jak se manžel přestal hýbat, žena zavolala policii a záchranáře, pokusy o první pomoc však byly zbytečné. Ošetřit bylo nutné také samotnou pachatelku, která měla tržnou ránu na hlavě.

„Tento případ je pro nás svou podstatou zcela výjimečný, neobvyklé bylo také to, že zde nehrál roli alkohol. Přestože pachatelka léta velmi špatně psychicky snášela ataky svého muže, její jednání jsme kvalifikovali jako trestný čin vraždy,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám