Hlavní obsah

Policie prověřuje, zda cizinci v bývalé hokejové hale nevyráběli drogy

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Chemikálie a předměty, které mohly sloužit k výrobě drog, našli ve čtvrtek celníci v bývalé hokejové hale v Karlových Varech. Policie nyní prověřuje, zda cizinci, kteří mají halu v pronájmu, nepáchali trestnou činnost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek v odpoledních hodinách při kontrole celní správy bylo nalezeno v bývalé hokejové hale v Karlových Varech větší množství různých chemikálií a věci, které by mohly sloužit k výrobě drog,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

„Zajištěné chemikálie se podrobí znaleckým expertízám. Z důvodu dalších znaleckých zkoumání a probíhajícího trestního řízení nemůžeme sdělit bližší informace k případu,“ dodala policejní mluvčí.

Takzvaná Plechárna, jak se někdejší hokejové hale lidově říká, patří karlovarskému podnikateli Karlu Holoubkovi, který ji ale již před několika lety pronajal na deset let vietnamským podnikatelům. „Slyším to od vás poprvé. Pokud se to potvrdí, tak budeme okamžitě reagovat a hledat jiného nájemce,“ uvedl Holoubek.

Halu pronajímá jedna z Holoubkových společností Plecharena s. r. o. „Nájemci tam mají obchod a občerstvení. V době svátků tam pořádali koncerty pro vietnamskou komunitu. Teď vnitřní prostory stavebně přestavují, aby v hale vybudovali velkoobchod,“ popisoval jednatel společnosti Plecharena Radek Liangovský.

„Je mi to divné, že by tam měli varnu, když mají takové plány. Volal jsem nájemci a ten o ničem nevěděl. Za nájem platí a halu udržují v ucházejícím stavu. Mám obavy, aby nebyly zprávy o nalezené chemii k výrobě drog předčasné,“ dodal Liangovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám