Hlavní obsah

Policie při čtvrteční razii zadržela 15 osob podnikajících v sexbyznysu

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Policisté v souvislosti s razií v pražské ulici Ve Smečkách zadrželi 15 osob. Zátah se týkal tří erotických klubů, ve kterých detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) provedli domovní prohlídky. Z čeho budou zadržené osoby obviněny, policie zatím nechce sdělit.

Policisté odvádějí zadržené během razie na pražské nevěstinceVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

V noci na čtvrtek několik maskovaných policistů zasahovalo v proslulé pražské ulici, ve které se soustřeďuje velké množství erotických podniků. Jejich zásah s krycím názvem Tower trval po celý včerejší den.

„Jednoznačně se nejednalo o žádnou kontrolu pražských nevěstinců. ÚOOZ je specializovaný policejní útvar, který se podobnou činností nezabývá. Naši detektivové se řadu měsíců naopak zabývali informacemi směřujícími k možné trestné činnosti konkrétních osob ze světa sexbyznysu,“ vysvětlil mluvčí útvaru Pavel Hanták.

V rámci operace policisté provedli řadu domovních prohlídek včetně tří klubů v centru Prahy. Podle informací Novinek policisté zasahovali také v klubu Darling a Sauna. Na různých místech hlavního města pak bylo zadrženo celkem 15 osob, mezi kterými jsou ženy i muži. Na některé z nich budou kriminalisté požadovat uvalení vazby.

„Operace stále ještě pokračuje. Z tohoto důvodu nebudeme konkretizovat případnou právní kvalifikaci. Omezíme se pouze na konstatování, že se jedná o podezření z trestné činnosti související s podnikáním v sexbyznysu,“ doplnil mluvčí útvaru.

Reklama

Související témata:

Související články

Policisté obsadili pražské nevěstince

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v noci zahájili rozsáhlou razii v pražských nevěstincích. Prohledali například podniky v ulici...

Výběr článků

Načítám