Hlavní obsah

Za ubodání ženy a napadení další soud potvrdil 15 let

Brno

Za ubodání jedné ženy a napadení další oběti půjde Marcel Hazdra na 15 let do vězení. Trest definitivně potvrdil Nejvyšší soud (NS), když odmítl dovolání pachatele. Vražda se stala loni o Velikonocích u Sojovic na Mladoboleslavsku. Asi o měsíc dříve Hazdra v Mělníku napadl jinou ženu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V dovolání se Hazdrova obhajoba vyjadřovala zejména k prvnímu případu. Pachatel údajně jednal v afektu, na základě silného rozrušení, a nikoliv s vražedným úmyslem. Nejvyšší soud ale takovou argumentaci odmítl. Podle soudců je obecně známo, že opakovaný útok nožem na hlavu a horní část trupu je smrtelný, což musel vědět i Hazdra.

"Jestliže tedy obviněný popsaným způsobem útočil na tělesnou integritu poškozené, nepochybně chtěl způsobit její smrt," stojí v usnesení Nejvyššího soudu, který rozhodl v říjnu bez veřejného jednání. Hazdra se teoreticky může ještě obrátit se stížností k Ústavnímu soudu.

Hazdra zavraždil osmatřicetiletou ženu v noci na 25. dubna 2011. Měl s ní asi měsíc trvající poměr, o kterém prý manžel ženy věděl. Tragédie se odehrála u mostu přes Jizeru, kam se pár vydal na procházku po velikonoční zábavě. Hazdra ženu po předchozí hádce napadl, bil a rdousil. Poté matku dvou dětí opakovaně bodal nožem do hlavy a zad. Zasadil jí 11 bodných ran.

Druhou ženu podle soudů napadl, mimo jiné i šroubovákem, v noci na 26. března v bytě v Mělníku. Stalo se tak poté, co mu oznámila, že chce ukončit jejich milenecký vztah. Žena utrpěla oděrky a pohmožděniny. Podle soudů šlo o pokus o ublížení na zdraví.

Muž před soudem odmítal vypovídat. V přípravném řízení se však policistům k vraždě částečně přiznal. Tvrdil tehdy, že se neovládal a jednal v afektu. Také si prý pamatoval jen dvě bodnutí, nikoliv 11. Jeho advokát později tvrdil, že policisté Hazdru k přiznání donutili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám