Hlavní obsah

Při předjíždění po tramvajovém pásu srazil dělníka, z místa nehody ujel

Právo, hon
Ostrava

Další šokující případ bezohlednosti na silnicích vyšetřuje ostravská policie. Řidič v Nádražní ulici srazil při předjíždění jednoho z dělníků v reflexní vestě, který se nacházel v tramvajovém kolejišti. Muž utrpěl vážné zranění, řidič z místa činu ujel.

Při předjíždění po tramvajovém pásu srazil dělníka, z místa nehody ujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala v sobotu ve 02:30 ráno. „Dva muži v prostoru tramvajového kolejiště pracovali na kanálové vpusti, oba se nacházeli v řádně označeném prostoru a měli reflexní vesty. Řidič vozu jedoucí po Nádražní ulici předjížděl jiné vozidlo po kolejišti, přičemž zřejmě přehlédl pracovníky,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Dvaatřicetiletý muž utrpěl vážné zranění, se kterým se bude léčit minimálně šest týdnů. Po střetu řidič ujel a svůj vůz zaparkoval na jiném místě. Později policie vypátrala i muže, který auto zřejmě řídil. Třiadvacetiletý mladík nadýchal více než jednu promile alkoholu.

„Vyšetřovatel následně zahájil trestní stíhání pro přečiny ohrožení pod vlivem návykové látky, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ uvedla mluvčí s tím, že v určité fázi výslechu se řidič přiznal.

Policie nyní hledá svědky nehody, především posádku auta, které viník nedaleko křižovatky ulic Českobratrská a Nádražní předjížděl. Svědci mohou kontaktovat tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám