Hlavní obsah

Pitva ukázala, že nalezený mrtvý muž se otrávil metanolem

Aktualizováno

Koncem předminulého týdne nalezli na jihu Moravy mrtvého muže, u něhož pitva prokázala otravu metanolem. V neděli zemřel v Brně muž středního věku, který ležel v brněnské Fakultní nemocnici u sv. Anny. Podle první zprávy hygieniků se i on otrávil metanolem, později ale tuto informaci dementovali. Příčinou jeho smrti nebyla otrava metylalkoholem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O úmrtí muže v nemocnici informovala v pondělí mluvčí nemocnice Šárka Urbánková. Pacienta nemocnice přijala ve vážném stavu v polovině minulého týdne. Podrobnosti mluvčí neuvedla.

V oběhu stále 5000 litrů

"Nelze to více komentovat. Policie zjišťuje, co se vlastně stalo. Nechceme nijak vstupovat do vyšetřování. Chceme varovat veřejnost, aby byla v době vánočních nákupů opatrná. Problému s metanolem jsme se ještě zdaleka nezbavili," řekl ředitel jihomoravské krajské hygienické stanice Jan Mareček.

Mareček v souvislosti s metanolem uvedl, že se nyní, a to po měsíční přestávce, očekává druhá vlna metanolem otrávených lidí. Vyzval veřejnost, aby nepila alkohol z pochybných zdrojů.

Podle Marečkových informací leží v jedné z jihomoravských nemocnic pacient, který pil jedovatý alkohol, ale je mimo ohrožení života.

Hygienik také připomněl, že podle informací policie stále zůstává nedopátraných asi 5000 litrů závadných lihovin, které se mohou objevit na trhu, což platí zvlášť nyní, v předvánoční době.

Reklama

Výběr článků

Načítám