Hlavní obsah

Řidičák nemám, zabavili jste mi ho před pár hodinami, řekl policistům opilý řidič

Právo, Miloslav Hradil

Notně otrlý je zřejmě osmatřicetiletý muž, kterého přistihla policejní hlídka v neděli kolem třetí hodiny ranní na třídě Svobody v Olomouci opilého při řízení osobního auta. To, že nemá řidičák, vysvětlil tím, že mu jej odebrali před pár hodinami kvůli jízdě pod vlivem alkoholu policisté v Přerově.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Řidič osobního vozidla značky Škoda Felicia, kterého policisté zastavili na třídě Svobody, jim předal občanský průkaz a osvědčení o technické způsobilosti vozidla. Na dotaz, proč nepředložil také řidičský průkaz, odpověděl, že mu jej kolem půlnoci zadržela policejní hlídka v Přerově za řízení motorového vozidla po předchozím požití alkoholu. Následně provedená dechová zkouška ukázala, že je řidič pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,48 promile,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

V evidenci pak podle ní policisté zjistili, že v sobotu ve 23.35 hodin zastavila vozidlo mezi ulicemi Čechova a Velká Dlážka v Přerově hlídka městské policie. „Řidič nadýchal při orientační dechové zkoušce 1,91 promile alkoholu. Přivolaní policisté mu odebrali na místě řidičský průkaz a muž se následně podrobil odběru krve na zjištění přítomnosti alkoholu,“ dodala mluvčí.

Osmatřicetiletý řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až jednoroční trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám