Hlavní obsah

Karlovarští policisté pátrali během akce Úklid po dítěti v ohrožení

Právo, koc
Karlovy Vary
Aktualizováno

Po dítěti v ohrožení pátrali v pátek večer během bezpečnostní akce s názvem Úklid policisté na Karlovarsku. Hledaný hoch z Chebu se mezitím sám vrátil domů k babičce, odkud odpoledne odešel.

Foto: Policie ČR

Policisté prováděli rozsáhlé kontroly.

Článek

Policisté dostali v pátek večer oznámení o pohřešovaném chlapci, po kterém na základě zjištěných skutečností pátrali jako po dítěti v ohrožení. „Do pátrání se zapojili všichni policisté v kraji a také hlídky na akci Úklid. Během pátrání dostali informaci, že se chlapec vrátil domů k prarodičům v Karlových Varech,“ informoval Právo karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.  

Foto: Policie ČR

Policisté v akci

Před nadcházející zimní sezonou uskutečnili policisté z Toužimi, Bečova, Žlutic, Bochova a obvodního oddělení Karlovy Vary-Rybáře akci zaměřenou na kontrolu chatových oblastí, zahrádkářských kolonií, opuštěných objektů, ve kterých se mohou nacházet bezdomovci. Kontrolovali ale také kostely a zámky ve služebních obvodech.

Policisté se rozdělili do několika skupin, které se při akci zaměřili na dodržování dopravního značení ve stanovených chatových lokalitách, zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek, zákaz řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění, pátrání po věcech pocházející z trestné činnosti, včetně vozidel, pátrání po osobách, zbraních, střelivu, výbušninách, drogách a jiných psychotropních látkách.

Foto: Policie ČR

Do akce Úklid se zapojily desítky policistů.

„Během akce zkontrolovali několik stovek chat, které se nacházejí na rozloze 70 kilometrů čtverečních, a také několik desítek osob a vozidel. Několika řidičům uložili blokovou pokutu za jízdu bez bezpečnostních pásů, špatný technický stav vozidla a další přestupky v dopravě,“ informoval Valenta.

Foto: Policie ČR

Jeden z kontrolovaných motoristů vezl v autě odříznutou hlavu daňka s parožím.

Jeho kolegové v terénu narazili podle něj na několik podezřelých případů. Například nedaleko Žlutic zkontrolovali dvaadvacetiletého řidiče, který měl ve vozidle odříznutou hlavu daňka s parožím. Zvíře měl podle svých slov najít již bez známek života. „Případem se nadále zabývají policisté, kteří jednání muže prošetřují pro podezření z přečinu pytláctví,“ podotkl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám