Hlavní obsah

Vlak usmrtil v Pardubicích člověka, provoz na koridoru se zastavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Provoz na 1. železničním koridoru se v pátek na hodinu zcela zastavil, když před 17:00 na hlavním nádraží v Pardubicích vlak srazil a usmrtil člověka. Od 18:00 se už na trati jezdilo po jedné ze dvou kolejí a před 19:00 byl provoz obnoven úplně. Srážka ovlivnila provoz zhruba dvou desítek rychlíků včetně mezinárodních spojů na Slovensko a Rakousko, zpoždění u některých dosáhlo až 60 minut.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nehoda zastavila provoz na trati.

Článek

Člověka srazil na jedné z kolejí hlavního pardubického nádraží vlak EuroCity 110 mířící z Polska do Prahy. "Sražený nehodu nepřežil. Bližší informace o okolnostech nehody a míře zavinění jednotlivých účastníků ale zatím nemáme," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz na koridoru se zkomplikoval už po 14:00 kvůli jiné smrtelné srážce vlaku s člověkem na trati mezi Úvaly v okrese Praha-východ a Kolínem. "Stalo se to na stejné trase jako později srážka v Pardubicích," doplnila mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Krátce po nehodě v Pardubicích srazil osobní vlak člověka také na trati mezi stanicemi Havířov a Ostrava-Bartovice. I v tomto případě skončila nehoda smrtí chodce.

Nehoda se stala v 17:09 a provoz na trati bude kvůli ní zastaven minimálně do 20:00. Komplikace se dotkly tří dálkových spojů, spoj Sp 1622 z Českého Těšína do Opavy a některé osobní spoje mezi stanicemi Ostrava-Svinov a Ostrava-Kunčice byly zcela odřeknuty. Byla také nasazena náhradní autobusová doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám