Hlavní obsah

Mladý řidič kradeného seatu se rval v Plzni s policisty

Právo, Patrik Biskup

Policejní zákrok podobný tomu z filmových scénářů měli jako na dlani lidé, kteří ve středu odpoledne postávali na zastávce tramvaje na Klatovské třídě v Plzni. Strážci zákona se tam prali s řidičem kradeného auta, který se jim nechtěl vzdát.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policejní hlídka zastavila z důvodu spáchání dopravního přestupku vozidlo Seat Leon s rakouskou poznávací značkou, které řídil 26letý Čech. Policisté pojali podezření, že by se mohlo jednat o kradené vozidlo, a řidiče vyzvali, aby vypnul motor a vystoupil ven, což akceptoval,“ popisovala policistka Hana Štefflová počátek kontroly.

Poslušnost řidiče netrvala dlouho. Jakmile měl předložit doklady, dal se na útěk. „Policisté ho začali pronásledovat, přičemž na něho křičeli, aby zastavil a lehl si na zem. V jednu chvilku se jim ztratil v davu. Když už mu byli zase v patách, zastavil se a zaujal bojový postoj, kdy bylo zřejmě, že se chystá na hlídku zaútočit,“ popisovala Štefflová další sled událostí.

Policisté si zjistí okolnosti krádeže v Rakousku

Pak se strhla mela. „Podezřelý se začal aktivně bránit, do policistů vrážel a snažil se vymanit z jejich držení. Nakonec se podařilo nasadit mu pouta,“ dodala Štefflová.

Podezření z krádeže se nakonec potvrdilo, zánovní seat byl odcizen nedávno v Rakousku. „Jeho řidič byl obviněn z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a násilí proti úřední osobě,“ uzavřela Štefflová.

Čeští policisté si chtějí od rakouských kolegů vyžádat informace o okolnostech odcizení vozidla a není vyloučeno, že trestní stíhání zadrženého řidiče bude rozšířeno i na krádež.

Reklama

Výběr článků

Načítám