Hlavní obsah

Družku měl nejprve zbít, pak znásilnit a nakonec zavraždit

Právo, Petr Kozelka
Brno

Italská domácnost podle všeho panovala v soužití devětačtyřicetiletého Dana Zatočila a jeho o dva roky starší družky v jednom z panelákových domů v Brně-Bystrci. Velká láska se postupem doby ale stále více měnila na výčitky, obviňování a hádky. Podle obžaloby celá situace vyvrcholila na konci července letošního roku, kdy po další ze série hádek Zatočil svou družku v posteli udusil.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Dan Zatočil před soudem prohlásil, že družku zabít nechtěl, byla to prý jen nešťastná náhoda.

Článek

„Ve dnech předcházejících vraždě svou družku nejprve fyzicky napadl v jedné z hospod u Brněnské přehrady, vylil na ni pivo, shodil ji ze židle, zkopal ji a utekl. V dalších dnech ji se slovy – ty přece něco vydržíš – natlačil ve společně obývaném bytě na kuchyňskou linku a znásilnil ji. Nakonec 23. července po hádce zakryl v posteli své družce ústa a zacpal jí nos a udusil ji,“ prohlásil v obžalobě státní zástupce Ivan Hrazdíra.

Sám Zatočil před soudem prohlásil, že všechno bylo nešťastná náhoda, k vraždě prý neměl žádný důvod. „Prostě se stalo,“ prohlásil lakonicky. Dvojice se seznámila v dubnu letošního roku v jedné z bystrckých hospod a prý to byla láska na první pohled.

Ona byla naopak nymfomanka, chtěla sex pořád, doma chodila vesměs nahá.
Obžalovaný

„Hned druhý den jsem se k ní nastěhoval do bytu. Byli jsme zamilovaní, tvrdila, že má po dlouhé době konečně chlapa, na kterého může být pyšná. Nepracovala, žila z nemocenské, v té době měla úplně vybydlený byt, kam ji chodili navštěvovat bezdomovci, napili se, zakouřili, umyli se, něco pojedli. Mně se to nelíbilo, nechtěl jsem vydělávat na takové lidi. Kvůli tomu jsme se začali hádat, tvrdila, že jí zakazuju kamarády,“ prohlásil před soudem Zatočil.

Muž před soudem pak rezolutně odmítl, že by mělo ve vztahu dojít ke znásilnění. „Ona byla naopak nymfomanka, chtěla sex pořád, doma chodila vesměs nahá, a kdyby nechtěla, tak to s ní nikdo nedokáže, rvala se jako chlap, to bych skončil v nemocnici,“ hájil se obžalovaný.

Osudný večer před ženinou smrtí se pár opět hlasitě hádal, navíc svou roli sehrál i alkohol. „Čím víc jsem ji uklidňoval, tím víc se dostávala do otáček, až jsem ji nakonec chytil za pusu a nos, to ji uklidnilo, měl jsem to vyzkoušené z předchozích hádek, sousedi už si totiž začínali stěžovat na hluk z bytu. Pak jsme si šli lehnout a hádka se zase rozjela na nanovo, vzala si do postele flašku a schválně z ní přede mnou pila alkohol, tak jsem jí zase zacpal nos a pusu, to bylo spolehlivé, že přestane vyřvávat,“ vysvětlil Zatočil. Nyní mu hrozí až 18 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám