Hlavní obsah

Další otrava metanolem, nového pacienta přijali v Uherském Hradišti

Uherské Hradiště

Nemocnice v Uherském Hradišti přijala pacienta s otravou metylalkoholem. Jeho stav je stabilizovaný a není v přímém ohrožení života, informoval ve středu mluvčí nemocnice Ludvík Valouch. Ve Zlínském kraji přitom již nebyly delší dobu nové případy otrav hlášeny. Všech dosavadních 16 lidí, kteří se otrávili závadným alkoholem, bylo již po léčbě z nemocnic v kraji propuštěno.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pacienta v uherskohradišťské nemocnici přijali v pátek, další podrobnosti nechce nemocnice zveřejňovat. V nemocnici jde již o druhého pacienta, který se tam léčil s otravou metanolem. Na začátku října tam byl krátce hospitalizován mladý muž, následky si nenese žádné, poznamenal Valouch.

Zatím poslední pacient odešel po skončení léčby ze zlínské krajské nemocnice 12. listopadu. Všichni propuštění pacienti na Zlínsku odešli z nemocnic až na jednoho bez následků. Jeden muž má mírně zhoršené vidění.

V kraji po požití závadného alkoholu zemřeli čtyři lidé, v republice má metanol již 36 obětí. Desítky lidí byly hospitalizovány, někteří budou mít doživotní následky, zejména poškozený zrak.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám