Hlavní obsah

Řidiči jezdí na R6 u Chebu v protisměru, možná úmyslně

– Karlovy Vary
Právo, vor

Řidiči jezdící v protisměru děsí motoristy na části čtyřproudé rychlostní silnice R6 mezi Pomezím nad Ohří a Chebem na západě Čech. Přestože správce silnice zvýraznil v místech nájezdů na rychlostní komunikaci dopravní značení, případy se opakují. Policie proto nevylučuje, že někteří řidiči jezdí do protisměru úmyslně.

Foto: Policie ČR

Rizikové místo na vjezdu na R6 u Chebu.

Článek

„Policisté evidují několik případů, kdy občané nahlásí vozidlo jedoucí v protisměru v jednom konkrétním úseku,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová s tím, že se jedná o úsek rychlostní komunikace R6 ve směru od hranic se SRN k Chebu. Všechny případy nebezpečné jízdy v protisměru se dosud odehrály za tmy. Policie se snaží v místě provádět namátkové kontroly. Zatím ale bezvýsledně.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Rizikové místo na R6

Původně se policisté domnívali, že by mohlo docházet k přejezdům do protisměru kvůli nepřehlednému dopravnímu značení. Tuto myšlenku ale pomalu opouští. „Přestože došlo k doplnění a zvýraznění dopravního značení, stává se, že řidič najede do protisměru. Zvažujeme, zda nejde ze strany řidičů o úmysl,“ uvedla mluvčí, která vyzvala případné svědky jízdy v protisměru k větší pozornosti.

„Žádáme svědky, kteří obdobnou událost uvidí, aby věnovali pozornost typu, barvě a především registrační značce vozidla. Pro policii je důležité zjistit řidiče a příčiny jízdy v protisměru,“ uzavřela Böhmová.

Reklama

Výběr článků

Načítám