Hlavní obsah

Litevci převáželi kokain v těle. Devět dní chodili v Praze na speciální záchod

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devět dní čekali celníci na 131 kapslí s tekutým kokainem, který měli v těle tři Litevci zadržení na pražském letišti. Dva muži a jedna žena spolykali celkem pět kilo kokainu zabaleného v prezervativech. Je to historický první záchyt tekutého kokainu v ČR.

Speciální toaleta na vylučování drog z tělaVideo: Celní správa

 
Článek

Celníci, kteří pracují na pražském letišti, čekali od 11. listopadu, kdy trojici letící z Ekvádoru zadrželi, do pondělí, než cizinci vyloučili všechen kokain. Pašeráci měli k dispozici speciální záchod.

„Polykače pražští celníci odhalili na základě jejich chování a informací o průběhu cesty. Prvotní podezření na pašování drog jim potvrdilo následné rentgenové vyšetření,“ sdělila Novinkám mluvčí celníků Martina Kaňková.

Foto: Celní správa

Rentgenový snímek jednoho ze zadržených

Pašeráci měli ve svých tělech celkem 131 kapslí. Třiašedesátiletý muž schovával 55 kapslí, šedesátiletý muž 53 kapslí a třiatřicetiletá žena 23 kapslí tekutého kokainu. Drogy údajně nebyly určeny pro český trh.

Foto: Celní správa

Kokain byl schovaný také v prezervativech

Podle mluvčí je to historicky první případ, kdy byli v ČR zadrženi pašeráci tekutého kokainu. „Případ je výjimečný i tím, že pašeráci cestovali dohromady a spolykaná droga byla v neobvykle velkých kapslích,“ uzavřela mluvčí.

Foto: Celní správa

Trojice Litevců skrývala 131 kapslí

Reklama

Výběr článků

Načítám