Hlavní obsah

Počet obětí metanolu vzrostl na 36, další mrtvý je z Ostravy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Počet obětí metanolové aféry vzrostl v pondělí na šestatřicet. Informace o dalším muži, který nepřežil konzumaci závadných lihovin, zveřejnila moravskoslezská policie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Muž byl nalezen mrtev ve svém bytě v Ostravě již minulou středu, teprve nyní však expertíza potvrdila, že zemřel na intoxikaci metylalkoholem.

O případu informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Mrtvé tělo leželo v bytě zřejmě delší dobu. „Vzhledem ke stavu těla zesnulého byly některé provedené analýzy časově náročnější, informaci o příčině úmrtí tak znalci sdělili až dnes (v pondělí, pozn. red.),“ uvedla mluvčí v pondělí odpoledne.

Kriminalisté v bytě nalezli i několik lahví. „Provedeným zkoumáním obsahu lahví zatím nebyla zjištěna přítomnost methylalkoholu, nicméně dosud nemáme k dispozici všechny závěry znalců. Zdroj intoxikace tak v tomto případě zatím zůstává nezjištěn,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám